Medewerker contracten

Iedere medewerker beschikt over een contract. Dit contract wordt automatisch aangemaakt bij het aanmaken van een medewerker. Lees verder…

Voor het beheren van contracten gaat u naar het tabblad “Medewerkers”. Hier klikt u op de naam van een medewerker waarvan u de contracten wilt beheren. Vervolgens klikt u in het midden op het tabblad “Contracten”. Hier ziet u een overzicht van alle contracten die deze medewerker heeft (gehad).

Let op! De contracten binnen de applicatie wijken af van de fysieke contracten. De contracten in de applicatie worden gebruikt als basis voor de berekeningen die het systeem doet. Bij iedere salaris aanpassing of contract-uren wijziging moet een contract vernieuwd worden.

Contract wijzigen
Het contract van een medewerker kan gewijzigd worden door achter een contract op het “potlood” te klikken.
Vervolgens verschijnt er een pop-up waarin de contractgegevens aangepast kunnen worden. Het is ook mogelijk om contract type verder in te stellen, lees verder…

Let op! Wanneer een contract gewijzigd wordt, worden alle gegevens in het verleden aangepast die binnen de contract periode vallen. Wanneer u dit niet wilt, dan moet u het huidige contract beëindigen (door een eind datum in te voeren) en een nieuw contract aanmaken.

Contract vernieuwen
U kunt een nieuw contract toevoegen door eerst in het huidige contract een einddatum te zetten.
Om een nieuw contract toe te voegen klikt u op “Contract toevoegen”.

  • Contract locatie: De standaard afdeling van de medewerker.
  • Contract type: contractvorm die voor de medewerker van toepassing is.
  • Functie: De functie die de medewerker binnen uw organisatie uitoefent.
  • Van: De datum vanaf wanneer het contract ingaat.
  • Tot: De periode wanneer het contract afloopt. Dit veld hoeft niet ingevuld te worden wanneer een medewerker een contract voor onbepaalde tijd heeft.
  • Uurloon wordt in het rooster en rapportage filters gebruikt om een schatting van de kosten te geven.
  • Vakantie berekening: De berekening die moet plaatsvinden om het aantal vakantie uren te berekenen.
  • Contract-uren per dag: Aan de hand van de contract-uren worden de plus en min uren, vakantie-uren en het salaris berekend.

Related Articles